In 2022 hebben we veel blogs geschreven over plannen in de GHZ. Dit leverde mooie en relevante content op. We hebben de top 5 blogs nog eens een keer voor je op een rijtje gezet.
1. De loopbaan van GHZ-planner Jo-Anne
Op haar 18e rolde ze de zorg in. Nu jaren verder, verveelt het planner Jo-Anne Reijnierse nog steeds niet. Natuurlijk heeft ze wel kleine uitstapjes gemaakt, maar die zijn bijna allemaal zorg gerelateerd. In dit artikel nemen we een kijkje in de loopbaan van GHZ-planner Jo-Anne. Van BOL-opleiding, naar administratief werk tijdens de pandemie tot planner bij GHZPlanners.
2. Wat maakt jou een goede GHZ-planner?
Zonder een strakke planning is een GHZ-organisatie niks. Een planning zorgt voor duidelijkheid, brengt mensen op de goede plek en zorgt bovenal voor de optimale uitvoering van de gevraagde zorg. Het werk van een planner moet niet worden onderschat. Er komt veel kijken bij het werk en het brengt soms de nodige druk met zich mee.
3. Zo maak je een basisrooster in de GHZ
Werkdagen van 9 tot 5? Dat is niet de realiteit als je werkt in de gehandicaptenzorg. Je werktijden en diensten zijn flexibel en kunnen iedere week veranderen. Als planner wil je voor het zorgpersoneel zoveel mogelijk rust en regelmaat creëren. Een manier om dit te doen in de GHZ is het maken van een basisrooster.
4. Cao en wetgeving binnen de gehandicaptenzorg
Een goede planning maken is soms best een uitdaging. Er zijn veel factoren waar je rekening mee moet houden. Denk bijvoorbeeld aan de regels rondom dag-, nacht- en slaapdiensten. Het is daarom belangrijk om op de hoogte te zijn van de regels die gelden voor jouw branche.
5. Bereikbaarheidsdiensten: dit zijn de belangrijkste regels
In de gehandicaptenzorg moeten zorgmedewerkers soms ook in hun vrije tijd bereikbaar zijn. Ze kunnen namelijk onverwachts opgeroepen worden voor spoedgevallen. In de CAO zijn hier verschillende regels voor opgenomen.